Meer comfort en toch geld besparen!

Warmevoeten
Warmevoeten

Door zuinig te zijn met energie, kunt u flink wat geld besparen op uw energierekening. Het wonen in een energiezuinig huis is fijn en comfortabel. Energiebesparende maatregelen zorgen ervoor dat dat vocht en tocht tot het verleden behoren. In een goed geisoleerde woning is het heerlijk wonen. Het is beslist niet zo dat het nemen van energiebesparende maatregelen extreem duur of erg ingewikkeld is. Met eenvoudige aanpassingen is al heel veel voordeel te behalen. Of het nu gaat om simpele ingrepen of om grotere energieverbouwingen.

Op onze site www.warmevoeten.nl verzamelen we relevante informatie voor u hoe u het beste uw huis energiezuinig kunt maken.
De Bilt heeft recent het initiatief genomen tot oprichting van een energie coöperatie die de uitdagende naam ‘BENG’ (Biltse EnergieNeutraal Gemeenschap) heeft meegekregen.
Binnen de mooie wijk Weltevreden waren al eerder initiatieven geweest zich te oriënteren op de mogelijkheden van energiebesparing. De wijk bestaat uit 234 woningen in particulier bezit en heeft vanaf de start een actieve bewonersvereniging, waarvan de meeste bewoners nu nog lid zijn.
Op de website van deze vereniging is een pagina ingericht met informatie over isolatie en zonnestroom. Veel bewoners hebben, sinds het ontstaan van de wijk, al een en ander aan hun woning aangepast.
In het intitatief BENG staan zes woningen: drie hoek- en drie tussenwoningen uit de wijk Weltevreden voor deze volgende stap centraal. Voor deze huizen wordt uitgegaan van een ’basis variant’ van de woning ‘in de oorspronkelijke staat’. Er wordt voor elk van de zes woningen een energielabel en een bijbehorend maatwerkadvies opgesteld. Aan de hand hiervan kan iedereen, op basis van reeds genomen maatregelen, eenvoudig vaststellen welk label de eigen woning heeft. In warmevoeten.nl kunt u de eerste referentiewoning 1 (label G) uit 1973 bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *