Waarom zonne-energie

Kruisbestuiving
De zoektocht naar een toekomst waarin duurzaam in onze energie kan worden voorzien kent vele onzekerheden, maar vormt ook een bron van creativiteit. In een wereld waarin wereldwijd simultaan kennis gedeeld kan worden, mogen we optimistisch zijn dat uiteindelijk de sleutel voor een duurzame toekomst gevonden zal worden  Wat doe je als iemand het initiatief neemt een web te weven van verschillende blogs en websites waarmee content uit gewisseld wordt en zegt het leuk te vinden een bijdrage te leveren aan je blog/website. Met plezier aanvaarden! Het onderwerpen van Willemijn: ‘Zonne-energie’ sluit goed aan waar wij ons mee bezig houden ‘energie besparing’. 

Hieronder dus de bijdrage van Willemijn Trommelen

ZonWaarom Zonne-energie
Omdat de wereldbevolking, met daarbij de welvaart, blijft groeien, is er steeds meer energie en voedsel nodig. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, is het belangrijk dat de energie en het voedsel duurzaam geproduceerd wordt, dus met minder CO2 uitstoot en minder afval. Zonne-energie voldoet aan deze voorwaarden en dus is de zon een uitstekende energiebron.

Zonne-energie is warmte en licht dat afkomstig is van de zon. Er zijn verschillende redenen om over te gaan op zonne-energie.

De zon is altijd beschikbaar
De eerste reden om over te gaan op zonne-energie is omdat de zon altijd beschikbaar is en er dus altijd zonne-energie opgewekt kan worden. Natuurlijk verschillen het aantal zonuren per seizoen en zelfs per dag, waardoor het dus iedere dag verschilt hoeveel zonlicht er opgevangen kan worden. Zelfs wanneer het bewolkt is kan er nog zonne-energie worden geproduceerd. De intensiteit van het zonlicht is dan wel minder en de opbrengst zal dan ook minder hoog liggen dan op een zonnige dag.

Energiebesparing
Als u over zonne-energie beschikt wordt de reguliere stroom van uw energieleverancier aangevuld door zonne-energie. Hierdoor verbruikt u minder van uw ‘eigen’ energie, waardoor u energie bespaart. Het is uiteraard ook mogelijk om met zonne-energie in uw gehele energie te kunnen voorzien.

Besparing op uw energierekening
U zal besparen op uw energierekening omdat u minder gebruik zal maken van ‘normale’ stroom.

Wanneer u de zonnepanelen of zonneboiler hebt terugverdiend, zal al het geld dat u bespaart op uw energierekening pure winst zijn.  Ook is het waarschijnlijk dat de energieprijzen in de aankomende jaren zullen stijgen, waardoor u nog meer op uw energierekening zal besparen.

CO2 reductie
De niet duurzame-energie is afkomstig uit fossiele brandstoffen. Als deze fossiele brandstoffen verbranden wordt er CO2 uitgestoten. Deze CO2 is koolstofdioxide en door deze koolstofdioxide wordt het broeikaseffect vergroot. Door zonne-energie te gebruiken, wordt de CO2 uitstoot gereduceerd.

Doordat alle broeikasgassen in de atmosfeer blijven hangen nadat de CO2 uitstoot in de afgelopen jaren flink is verhoogd, is het tegenwoordig gemiddeld 12 graden op de aarde en wordt het nog steeds warmer op aarde. Deze CO2 uitstoot moet verminderd worden, aangezien de opwarming van de aarde serieuze risico’s met zich mee kan nemen voor mens, dier en de natuur. Het is daarom des te belangrijker dat we gebruik gaan maken van alternatieve, duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie.

Duurzame energiebronnen
Als u bij wilt dragen aan een duurzame toekomst, dan is het een goed idee om gebruik te gaan maken van een duurzame energiebron.

Het moge duidelijk zijn dat duurzame energie goed is voor zowel uw portemonnee als het milieu.

U kunt natuurlijk ook zelf zonne-energie opwekken. Hier zijn meerdere manieren voor:

  • Zonnepanelen
  • Zonnecollector
  • Zonneboiler

Het opwekken van eigen energie is verslavend!
Op welke manier dan ook: het opwekken van uw eigen energie zal u een goed gevoel geven. Zelf zal u een hoop geld besparen op uw energierekening en tegelijkertijd helpt u het milieu. Straks wilt u nooit meer zonder zonne-energie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *